Marcus (30)

Marcus is één van de deelnemers van Moria die meewerkt aan het tv-programma Sister Act. Aan de vooravond van de eerste tv-opnamen vertelt hij wat hem beweegt om mee te doen..

Nuchter

Hij heeft goed nagedacht voordat hij besloot mee te werken aan Sister Act. Maar nu Marcus eenmaal heeft toegezegd, is hij er redelijk nuchter onder: “Je moet het niet spannender maken dan het is. Mijn rol in Sister Act is redelijk bescheiden. Het is niet zo dat ik dagelijks op de buis verschijn in een omstreden programma als ‘de gouden kooi’. Ik laat het dan ook maar gebeuren.”

Meer Moriahuizen

Belangrijkste reden voor Marcus om mee te doen is zijn hoop dat het de stichting extra aandacht en geld oplevert. “Ik hoop dat Moria door alle aandacht meer huizen krijgt in Nederland. Bij Moria kun je echt wat opbouwen. Ze laten je eerst tot rust komen, tasten af hoe je in elkaar steekt en welke aanpak bij jou het beste werkt. Bovendien selecteren ze mensen die ècht zelf hun leven willen beteren en dat is bepalend voor de sfeer. Je hebt allemaal hetzelfde doel voor ogen.”

Zelfvertrouwen

Daarnaast wil Marcus zijn ouders, met wie hij geen contact meer heeft, graag laten zien dat het goed met hem gaat. Hij vertelt: “Ook mijn vrienden die het contact met me hebben verbroken wil ik laten weten ‘het gaat goed met me’. Ik zit goed in m’n vel, heb mijn huisje leuk ingericht, ben goed bezig voor mijn toekomst en heb leuke mensen om mij heen. Bovendien, en dat vind ik het belangrijkste, voel ik mij geestelijk sterk. Ik heb voldoende zelfvertrouwen op om televisie te komen. Dat was een jaar geleden nog heel anders!”