Renaldo

‘Ik had het goed voor elkaar: een baan, vrouw, twee leuke kinderen en een eigen huis. Helaas liep de relatie met mijn vrouw stuk en kwam ik er alleen voor te staan. Ik zocht troost in de drank en dat ging van kwaad tot erger. Ik werd er agressief van, kreeg ruzie met de mensen die me dierbaar waren en toen barstte de bom.

Via de reclassering kwam ik bij Moria terecht. Sinds begin augustus ben ik hier en leer ik aan mezelf te werken. Ik ben radicaal gestopt met drinken. Drank is de meest geaccepteerde drug, maar maakt echt meer kapot dan je lief is. Door gesprekken ben ik er ook achter gekomen dat ik zelfstandiger moet worden. Zelf koken, mijn zaken regelen en mijn grenzen bepalen. Zo moet ik niet meer overal ‘ja’ op zeggen, wat ik vroeger altijd deed.

Gelukkig sta ik er niet alleen voor; ik heb een prima men­tor die me daarmee helpt. Die begelei­ding geeft me rust en wat ik leer, heb ik hard nodig voor mijn toekomst. Ook met mijn huisgenoten kan ik het goed vinden. Ze noemen me ‘opa’, omdat ik de oudste ben. Ik laat ze lekker kletsen, want deze opa werkt hier hard aan zijn toekomst! Mijn kinderen gun ik een stabiele vader, een vader waar ze trots op kunnen zijn.

Sinds kort werk ik bij een aannemer. Het bevalt me dat ik weer wat omhanden heb. Ik ben blij met deze tweede kans die ik bij Moria gekregen heb. Ik kijk uit naar een eigen huisje en de kinderen bij me op de bank, met een schaal popcorn tussen ons in. Geluk zit in kleine dingen.’