Moria logo oranje

TEam

Moria heeft ruim vijfentwintig jaar ervaring met het begeleiden van jongvolwassen mannen na de gevangenis of tijdens de laatste fase van hun straf. Onze ervaring is in de loop der jaren gegroeid en onze kennis is volwassen geworden. Maar we houden bewust vast aan kleinschalig werken, een beetje tegen de trend van groeien en groter worden in. Alleen zo kunnen we de persoonlijke aandacht bieden waarvan we denken dat die het verschil maakt in het leven van mensen.
 

Het team van Moria bestaat uit acht persoonlijk begeleiders. Zij hebben allen (tenminste) een Hbo-opleiding maar blijven zich ook scholen in het werken met de forensische doelgroep. Jan Wassink werkt als senior persoonlijk begeleider en heeft een coördinerende en coachende rol voor zijn collega’s. 

Moria werkt veel samen met Kairos en Iriszorg. Kairos is een specialistische instelling voor ambulante forensisch psychiatrische behandeling en een onderdeel van de Pompestichting. Een dag in de week is een psycholoog van Kairos bij Moria om zorg te dragen voor onder meer de intake van nieuwe bewoners.

Een verslavingsdeskundige van Iriszorg is een dag in de week bij ons in huis voor gesprekken met bewoners die deelnemen aan een traject voor verslavingsbehandeling. Bij Moria is het gebruik van alcohol en drugs verboden maar bewoners worden wel ondersteund bij het loslaten van hun verslaving en het zoeken van alternatieven voor gebruik. De verslavingsdeskundige werkt volgens een wetenschappelijk bewezen methode die goed aansluit bij de werkwijze van Moria zelf: positief, gericht op kleine successen en het luisteren naar het onderliggende verhaal.

Tweewekelijks houdt een schuldhulpverlener spreekuur bij Moria om bewoners te helpen met hun schulden.

De komende tijd zullen op deze pagina interviews volgen met teamleden.